Ruffus – Chardonnay Brut

  • Chardonnay Brut
  • Chardonnay Brut
  • 03_brut

Dit is onze “klassieke” cuvee, die het meest bekend is en het meest verkocht wordt.


Al onze cuvees worden volgens de traditionele methode gemaakt, d.w.z. met een tweede fermentatie in de fles. Deze cuvee ligt 12 tot 15 maanden op houten rekken.
De Ruffus Brut wordt gemaakt van het Chardonnay druivenras. Deze druif houdt van de uitzonderlijk rijke kalkbodem van onze hellingen waardoor ze haar volledige mineraliteit en palet van aroma’s (witte bloemen, noten, amandelen, brioche en citrusvruchten) tot uitdrukking kan brengen.
Het suikergehalte is zeer laag (6g/l),waardoor het bijna een extra-brut is.


De Ruffus Chardonnay Brut heeft goud behaald in 2008 bij het Concours Mondial du Vin (in Bordeaux), in 2013 bij de Effervescents du Monde (in Dijon, Frankrijk) en in 2016 bij de Chardonnay du Monde (in St-Lager, Frankrijk).